top of page

Çalışma Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güncelleme tarihi: 5 Şub 2022

Mesleğiniz ne olursa olsun, günümüzde çoğu insan hayatının büyük bir kısmını çalışma koltuğu üzerinde geçirmekte. Bu durum kullandığımız ürünün sağlığımızı tehdit etmemesi için dikkatli bir şekilde seçilmesi gerektiğini göstermektedir. Kullanıcıların rahat ve kullanışlı bir çalışma ortamı sağlayabilmeleri için çalışma koltuklarında dikkat edilmesi gereken şeyleri gelin birlikte inceleyelim.





KOLTUK YÜKSEKLİĞİ


Sabit ayarlı koltuklar size konforlu ve sağlıklı bir kullanış sunmaz ve zaman geçtikçe size rahatsızlık hissi vermeye başlar. Seçilen koltuk vücut yapınıza göre bacak ve boyun bölgeleriniz için ayarlanabilir olmalıdır.

İdeal koltuk yüksekliği 40-50 cmdir. Uzun süreli konforlu bir çalışma sağlayabilmeniz için koltuk yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır.






KOLTUK GENİŞLİĞİ


Seçmiş olduğunuz çalışma koltuğunun oturma alanı kullanıcının vücut ölçülerine uygun olmalıdır. Seçmiş olduğunuz koltukta oturur pozisyonda sırt pozisyonunda ve kolların koyulacağı kolçak bölümünde ortaya çıkacak rahatsızlıklar koltuğu verimli bir şekilde kullanmanızı engellemesinin yanı sıra ergonomik ölçülerinize uygun olmadığı için çeşitlik hastalıkların başlamasına neden olacaktır.



KOLTUK SIRTI


Çalışma koltuklarını kullanan kullanıcıların en fazla rahatsız oldukları kısım bel bölgesidir. Seçmiş olduğunuz koltuğun bel desteğine sahip olması sizi çalışma esnasında rahatlatarak maksimum verimlilik almanızı sağlayacaktır.

İdeal genişlik 30-50 cmdir. Konforu arttırabilmek için sırt kısmının gerektiği zaman yüksekliği ve eğimi ayarlanabilir olması konfor ve sağlık açısından önemlidir. Oturma pozisyonunda omurganın olması gereken S şekli kesinlikle korunmalıdır.







HAREKET ÖZELLİĞİ


İster ofis ortamı ister ev ortamı olsun bulunduğunuz alanda rahatça hareket edebilmeniz önemlidir. Tekerlekli ve dönebilen gövdeli ürünler oturduğunuz yerden kalkmadan pratik ve rahat bir kullanım imkânı sunar.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page