top of page

Pantone 2022 Yılın Rengi: Very Pery

Güncelleme tarihi: 9 Mar 2022

Küresel toplum, renkleri bir iletişim biçimi ve aynı zamanda duyguları ifade etmenin, etkilemenin ve duygular arası bağlantı kurmanın bir aracı olarak görmektedir. Kullanılan her renk insan üzerinde farklı etkiler yaratmaktadır.



Gün içerisinde giymiş olduğumuz kıyafetten başlayıp ev içinde kullandığımız eşyalar hatta ve hatta kullandığınız bir kaleme kadar bütün ürünlerde renk belki de dikkat ettiğimiz en önemli konulardan birisidir. Bu durumu insanların ister istemez renklerin onlara vermiş olduğu duygu ve hazzı her alanda hissetmek istediğinin bir kanıtı olarak düşünebiliriz. Belki de renklerin dilinin olduğunun bize gösteren bir olay. Renklerin bizimle konuşmasını seviyoruz. Belki de bazen bizim yerimize konuşuyor olması en çok hoşumuza giden şey diyebiliriz.


Duygularımıza tercüman olan bu renkleri incelemek gerekirse ilk sırada kuşkusuz siyah renk gelir. Siyah günümüzde görmüş olduğumuz en çok renk dersek ne kadar hatalı bir cümle olur? Siyah rengi üzüntünün, gücün, resmiyetin ve otoritenin rengidir. Bir düşünün resmiyetin ve otoritenin olduğu bir ortamda karşınıza çıkan renk nedir?


Tutkunun temsilcisi olan kırmızı. Kırmızıyı pozitif ve negatif yönleriyle incelemek mümkün. Tutkuyu, canlılığı çekiciliği hatta ve hatta aşkı temsil eden bir renktir. Tam aksine negatif yönünü ele alırsak bize tehlikeyi ve kızgınlığı yansıtmaktadır.



PANTONE RENK ENSTİTÜSÜ





Pantone Renk Enstitüsü, kürüsel renk trendlerini tahmin eden, şirketlere ürün ve marka görsel kimliği için renk konusunda analiz ve tavsiyelerde bulunan bir birimdir. Renklerin insan üzerindeki psikolojisi, tasarım stratejisinde rengin gücü ve çok daha fazlası ile renk danışmanlığı amacıyla küresel markalar ile ortaklık kurmaktadır.


Pantone moda ve iç tasarım endüstrisi için ihtiyaçlarınızı karşılayabilmektedir.

Fashion ve Home + Interiors (FHI) renk sistemleri için özel renk kartlarını müşterilerine sunmaktadır.


Tekstil, giyim ve iç mekan ürünleri için özellikle tasarımcılara büyük bir avantaj sağlayan fashion home 3 Interiors kataloğu 2.625 FHI renk içermektedir. Bu kartela kromatik formatta düzenlenmiş olup kullanıcılarına benzersiz bir sunum sağlamaktadır.



YILIN RENGÄ°




Pantone Renk Enstitüsünün yapmış olduğu açıklama ile 2022 yılının trend rengi kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bu yılın diğer yıllardan farkı pantone mevcut renk paletinden bir renk seçmenin dışına çıkarak 2022 yılına özgün bir renk üreterek renk paletine bir yenisini eklemesidir. Pantone’un palet dışında yapmış olduğu yeni bir renk çalışması aynı zamanda son yıllarda gerçekleşen küresel inovasyonun ve değişimin de bir örneğidir.




29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page